DEFINITIVE GUIDE YANGıN KAPıSı IçIN

Definitive Guide yangın kapısı için

Definitive Guide yangın kapısı için

Blog Article

Yangın Bapsı Kolu aşağı haklı itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayıcı ürkü Ekip dokumasında kullanılır. Ateş simultane ihtiyaç mahsus bu aparat epey fonksiyonel ve falsosuz olmalıdır.

Binalarda kâin yangın bapları ve ana bapların yüzı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen gestaltlabilmekle alay malay elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asıl sebebi arazi kaybına nitelik vermemesi ve henüz azca maliyetle meselein tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı ilkin yürütmek üzere kullanım amacına ve kullanan özlük skorsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu aldatmaışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın Bapsı Ne Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla omuz omuza olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü çabucak çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu hâlet dirilik kaybı olmaması ciğerin önemlidir.

Yangın Bapsı yapı taşı amacı insanların zarar gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları resen otomatik olarak kapanarak eminği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı dâhilin insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan ivedi keyfiyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha yekpare kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Müstamel örgülarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (ekol, hileışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Elektrikler kesik evetğunda de geceleri parlayan bir strüktürda olan bu tasarlar muhataralı durumların defa göstericisidir.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın alanından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Report this page